The Art Of News Expositie #2

Van 2 augustus t/m 21 september 2014 presenteert Museum Hilversum ‘The Art of News #2′ met wereldbeelden van Raymond Rutting. Hij is een zelfstandig fotograaf en werkte lange tijd voor het ANP en de Volkskrant. Zijn foto’s verschenen onder andere in de New York Times, Time magazine, The Guardian en National Geographic.

Raymond Rutting over de tentoonstelling: “Een foto moet niet alleen mooi zijn, maar als het even kan ook iets bij de kijker teweegbrengen. Je ziet in de tentoonstelling geen bloederige foto’s, maar juist overlevenden van rampen en conflicten. Vooral de blik van mensen zegt genoeg. Neem bijvoorbeeld de foto van een jongen die is gemaakt in het noorden van Pakistan, na een grote aardbeving waarbij 80.000 doden vielen. Uit de kracht van die grote natuurrampen blijkt maar weer hoe klein wij als mensheid eigenlijk zijn. Dat is precies wat de foto van die jongen verbeeldt”.

Raymond Rutting toont niet alleen nieuwsfoto’s, maar ook reis- en natuurfoto’s. Laat je meevoeren met zijn ontroerende, indringende en aangrijpende beelden. Elke foto vertelt een compleet verhaal! De fototentoonstelling wordt geopend op zaterdag 2 augustus. Je bent welkom vanaf 15.30 uur.

Veiling op 18 september
Raymond Rutting fotografeert over de hele wereld. Met zijn stichting wil hij iets terug doen voor de mensen die hij voor zijn lens heeft gehad. Een deel van de expositiefoto´s worden op 18 september geveild. De opbrengst hiervan gaat volledig naar het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds, speciaal opgericht om mensen beter voor te bereiden op rampen. De veiling wordt georganiseerd door de Jazi Foundation, het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds en The Art of News Foundation.

http://www.museumhilversum.nl

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}